Om oss

Hej jag heter Henrik Waldemarson. Det är jag som driver Alfahunden. Jag började syssla med hundar och hundträning för omkring 20 år sedan. Mitt hundintresse började med att jag gjorde militären i flygvapnet där vi använde hundar till att spåra fienden med. Något år gick, närmare bestämt till 2001 och jag skaffade min första hund som var en Rottweiler vid namn Everotts Caissa. Hon var en helt fantastisk hund men hon krävde också mycket av sin förare då hon var det man kallar en alfahund med starkt psyke och starka drifter vilket inte var helt lätt för en förstagångshundägare. Jag jobbade på och kämpade och det gav resultat. Caissa blev godkännd tjänstehund vid 2 års ålder och ett år senare korad till makalösa 268 poäng av 300 möjliga. Caissa blev tyärr inte så gammal, tomrummet efter henne blev stort och ca ett halvår efter hennes bortgång skaffade jag mig en ny Rottweiler tik från Norge denna gång, Jeppe krokens Face.

hundutbildning Skåne

Lärdomarna var många efter Caissa. Det jag insåg var att brukshundsklubben inte kunnde ge mig alla de nycklar jag behövde i min träning utan jag fick skaffa dem på egen hand. Därför bestämde jag mig genom rekommendationer för att prova en annan väg med den här hunden och sökte mig till Jeppe Stridh.

 

Hundkurs Skåne Jeppe Krokens Face

Träningen som Jeppe bedrev var något helt nytt för mig. Utan godis, där du var berömmet och där jag verkligen fick lära mig att läsa hund villket var något jag aldrig lärt mig tidigare. Jag blev helt såld på hans träning och gick alla hans kurser. Grundkurs, fortsättningskurs och löshundskurs. När jag var färdig med den sista kursen blev jag tillfrågad om jag var intresserad att gå som hundinstruktörselev hos Jeppe. Då det är långt ifrån alla som får den möjligheten och att det var lite av en dröm som gick i uppfyllelse att bli hundtränare så tackade jag ja och började min 2,5 års långa utbillding till hundInstruktör på Stridhs hundägarskola.

Som instruktörs elev gick jag tillsaman med andra elever sidan om Jeppe på hans kurser. Man var både delaktig på den praktiska och den teoretiska delen under kurserna. Det fantastika med den här utbildningen är att man får träffa många olika typer av hundar och ägare med lika många problem och egenheter samt får man får arbeta och lära av Jeppe, som besitter en otrolig kunskap, överblick och erfarenhet när det kommer till att träna och läsa hund.

2,5 år senare sommaren 2012 fick jag mitt certifikat som hundinstruktör. Därefter vidhöll jag min kunskap och utvecklade min egen stil och metod genom att ta mig an privatkunder med det man kallar problemhundar, dock med samma grundfilosofi i botten som jag fick i min utbildning.

hundinstruktör hundutbildning

Åren gick närmare bestämt till 2015. Då beslutade jag mig för att utmana mig själv genom att skaffa en ny Rottweiler eftersom Face började bli lite till åren samt den höftledsdysplasi hon led av började göra sig påmind. Mitt intresse för rasen Rottweiler ökade ju mer jag satte mig in i olika stamtavlor och hundar. Jag var i kontakt med många av Europas bästa kennlar. Valet föll till sist på en kennel från Kroatien Kennel Alten Festung. Så därifrån köpte jag min tredje Rottwelier Django ”Vegas von der Alten Festung”. Tiden med två hundar blev ganska kort, ca 8 månader efter att jag fått hem Django så drabbades Face av Cancer och jag var tvungen att ta bort henne. Face blev nästan åtta år.

hundutbildning django der alten-festung

Men min otur slutade inte där utan vid den obligatoriska höftledsröntgen vid 15 månaders ålder visade det sig att Django inte var fri i sina höfter och armbågar. Det var ett hårt slag för mig då jag hade börjat träna IPO med Django och han var mycket lovande samt mitt intresse för utställningar hade väckts. Jag tog nya tag och bestämde mig för att köra på med IPO träningen med vissa begränsningar för Django så som hopp över hinder. Min tanke att jag fortsatte att träna Django var att han älskade det så mycket så om han blev 8 eller 10 år spelade inte honom någon roll om han fått vara hund och göra det han älskade och är ämnad för. Träningen gör också att han håller vikten och styrkan i kroppen vilket är mycket viktigt för en hund med dysplasi. Django är en härlig familjehund med en supermentalitet och en topexteriör.

Mitt hundintresse ökade sedan jag köpte Django och det har fortsatt så. Antalet privatkunder som behövde min hjälp med sina hundar ökade också och jag märkte att efterfrågan för en hundkurs fanns, så jag bestämde mig för 2015 att starta min första grundkurs.
Samtidigt tog jag namnet Alfahunden för denna verksamhet.

hundutbildning rottweiler

Så 2016 startade jag min första grundkurs. Då mitt hundintresse blivit större och kunderna blivit fler började tanken om att kanske kunna försörja mig på min hobby växa. Sagt och gjort så i början av 2017 gick jag ner i tid på mitt arbete för att kunna satsa mer på Alfahunden.

Hundinstruktör

För att bredda min verksamhet beslutade jag mig för att köpa en vuxen avelshane. Valet föll på Jordan Hause Of Lazic, mitt krav på hanen jag skulle köpa var Hd/Ed fri, POI, JLPP N/N fri, champion kvalite, inte äldre än 3 år samt att han skulle kunna fungera med min familj. Allt detta passade in på Jordan så efter en tids förhandlande flög jag ner till Tyskland och hämtade hem Jordan.
Jordan är en fantastik hane som har utvecklats och anpassat sig till min familj på ett helt otroligt sätt. Jordan är nu en av byggstenarna i min verksamhet då han lämnar både friska och fina avkommor efter sig. Nu har Jordan varit hos mig sedan maj 2017 och är har redan hunnit lämna några kullar efter sig i Sverige.

Detta är lite av historien bakom mig och Alfahunden. Min förhoppning och mitt mål är att utvecklas som hundtränare och föra rasen Rottweiler vidare så det gynnar rasens bästa och att kunna förmedla den glädje jag känner med att få arbeta med hundar och hjälpa människor att få ut så mycket som möjligt av sitt hundägande.

Detta är lite av historien bakom mig och Alfahunden. Min förhoppning och mitt mål är att utvecklas som hundtränare och föra rasen Rottweiler vidare så det gynnar rasens bästa och att kunna förmedla den glädje jag känner med att få arbeta med hundar och hjälpa människor att få ut så mycket som möjligt av sitt hundägande.

//Henrik